Четвер, 25.04.2024, 23:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Остані новини
     

Науково-практична конференція у Слов’янському коледжі Національного авіаційного університету

10 листопада 2016 року у Слов’янському коледжі Національного авіаційного університету на цикловій комісії Технічного обслуговування, ремонту автомобілів і засобів механізації, автоматизації аеропортів була проведена четверта науково-практична конференція «Авіаційна наземна техніка: досвід використання та плани на майбутнє», присвячена 40-річчю спеціальності «Технічне обслуговування засобів механізації і автоматизації в аеропортах».

Голова циклової комісії Технічного обслуговування, ремонту автомобілів і засобів механізації, автоматизації аеропортів Соболєва Г.М. розповіла історію відкриття цієї унікальної спеціальності, зробивши наголос на тому, що й сьогодні на усьому пострадянському просторі тільки один навчальний заклад - Слов’янський коледж Національного авіаційного університету - веде підготовку молодших спеціалістів за цією спеціальністю.

Заступник начальника коледжу з навчальної роботи Лисак Т.К. привітала учасників конференції й побажала їм результативної роботи.

Студенти заздалегідь готували доповіді, намагалися зацікавитиаудиторію корисною й пізнавальною інформацією.

Так студент групи 1АТ16 Звонов Микита виступив з доповіддю «Авіаційні трапи», в якій розказав про існуючі в цивільній авіації засоби посадки пасажирів у повітряне судно й висадки їх у нормальних та екстремальних умовах.

Студент групи 1АТ15 Бутов Віталій у своємувиступі «Форми кузовів легкових автомобілів» показав цікаві типи кузовів легкових автомобілів, розповів про відмінності кожного типу.

Васильчук Роман, студент випускної групи 1А14, у своїй доповіді «Асенізаційні автомобілі» показав історію розвитку цього ряду автомобілів й вказав на їх незамінність у технологічних процесах технічного обслуговування повітряних суден.

ОзернийОлег, студент Краматорського Вищого професійного училища, підготував дуже цікаву інформацію на тему «Сучасні способи відновлення деталей автомобілів», в якій яскраво висвітлив існуючі способи відновлення деталей автомобілів, показав економічну перевагу ремонтних операцій перед придбанням нових деталей.

Студент групи 1АТ14 Шавлак Павло зацікавив присутніх доповіддю «Роторно-поршневий двигун», в якій показав переваги й недоліки двигуна Ванкеля.

Удовіка Анатолій, студент групи 1А15, в своєму дослідженні «Електромобіль – крок в майбутнє» показав високу екологічність електромобілів, простоту технічного обслуговування, відсутність шкідливих вихлопів у місці знаходження автомобілів.

Виступ студента групи 1АТ14 Золотарьова Артемаза темою «Автоматична парковка», в якому вінпоказав найбільш розповсюджені варіанти інтелектуальної автоматичної парковки автомобіля, вказав розташування ультразвукових датчиків на автомобілі, продемонстрував роботуавтомобільних «автопілотів», справив на присутніх незабутні враження.

Викладач циклової комісії, кандидат технічних наук,Ануфрієв В.Р. подякував студентам за цікаві доповіді, виділив моменти, на які необхідно звернути увагу при підготовці до наступних конференцій.

Завідувач відділення Соболєв В.В. підвів підсумки роботи, вручив доповідачам сертифікати учасника науково-практичної конференції і побажав студентам більше уваги приділяти навчанню, активніше приймати участь в аналогічних заходах, намагатися засвоїти максимальну кількість знань, щоб після закінчення коледжу бути конкурентоздатними на ринку праці.

Фотосесія після закінчення конференції буде нагадувати учасникам цю цікаву подію і спонукати до нових пошуків.

Галина Соболєва,

викладач-методист ВСП НАУ СК НАУ 

 

 

3 ЛИСТОПАДА 2015 РОКУ БУЛА ПРОВЕДЕНА  НАУКОВО - ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

Питання енергозбереження, як ніколи, актуально у наші дні. Висока ціна на енергоносії, низькі пенсії та заробітні плати вимушують людей шукати шляхи економії енергоресурсів. Перед студентами Слов’янського коледжі  Національного авіаційного університету була поставлена задача дослідити шляхи економії енергоресурсів і підготувати доповіді на відповідні теми.

У Слов’янському коледжі  Національного авіаційного університету на відділенні автомобільної техніки, технологій та електросвітло-технічного забезпечення польотів була проведена науково-практична конференція з енергозбереження. Відкрила конференцію та визначила задачі заступник начальника коледжу з навчальної роботи Т.К.Лисак.  Заступник начальника коледжу з матеріально-технічного забезпечення  Чиримпей І.І. провів аналіз стану енергозбереження в навчальному закладі.  Про перспективи розвитку технологій енергозбереження повідомив студентам  у своїй доповіді заступник начальника коледжу з виховної роботи та соціальних питань Романов С.В.

Студенти ретельно готувалися до виступів. Студент ІV курсу Нижегородов Олексій  дуже цікаво розказав про енергозбереження. Студент ІІІ курсу Ковальов Юрій підготував доповідь на тему «Енергозберігаючі технології». Про енергозбереження та енергоефективність повідомила студентка ІV курсу Гурова Анастасія. «Енергозбереження та енергоефективність в побуті» - таку цікаву тему обрав і висвітлив у своїй доповіді студент І курсу Бахмутов Олександр. Про енергозберігаючі лампи з захватом розповідав студент ІV курсу Чівіков Дмитро.

Студенти дуже уважно слухали доповіді, з зацікавленням спостерігали за інформацією на мультимедійному екрані.

Підсумки конференції підвів завідуючий відділення В.В.Соболєв. Усі доповідачі були нагороджені дипломами учасників.

 

05.11.2015 року у Слов’янському коледжі Національного авіаційного університету  на відділенні автомобільної техніки, технологій  та електросвітло-технічного забезпечення польотів пройшла ІІІ Науково-практична конференція студентів «Техніка аеропортів: досвід використання та плани на майбутнє».

         В роботі конференції взяли участь студенти спеціальностей «Технічне обслуговування засобів механізації та автоматизації в аеропортах» та «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів», начальник коледжу, кандидат технічних наук Сергій Олександрович Завгородній,  заступник начальника коледжу з навчальної роботи Тетяна Костянтинівна Лисак, завідуючий відділення автомобільної техніки, технологій та електросвітло-технічного забезпечення польотів, викладач вищої кваліфікаційної категорії, викладач - методист Валерій Вікторович Соболєв,  завідуюча відділення автомобільної техніки Краматорського Вищого професійного училища № 14 Лариса Володимирівна Півень,  голова циклової комісії технічного обслуговування, ремонту автомобілів і засобів механізації, автоматизації в аеропортах викладач вищої кваліфікаційної категорії,  викладач - методист Галина Миколаївна Соболєва.

         Конференція була проведена у спеціалізованій аудиторії техніки аеропортів.

Відкрив конференцію начальник коледжу Сергій Олександрович Завгородній, який привітав усіх присутніх і побажав студентам наполегливості в оволодінні знаннями, щоб мати можливість працевлаштування у структурах аеропортів, за якими майбутнє.

         Завідуючий відділення Валерій Вікторович Соболєв розповів про сучасні технології на авіаційній наземній техніці.

         Науково-практична конференція поєднала науку і практику. Студенти провели дослідження й виступили з доповідями, які показали не тільки їх знання й зацікавленість в обраних спеціальностях, а також вміння працювати з різноманітним навчальним матеріалом.

         Так студентка ІV курсу Гурова Анастасія підготувала доповідь на тему «Організація і технологія очищення аеродромних покриттів від снігу.

         Студент ІV курсу Краматорського Вищого професійного училища № 14 Озерний Олег виступив з доповіддю «Обладнання дизельних двигунів газобалонним обладнанням – це реальність».

         «Виробник автомобілів КрАЗ» - таку тему запропонував доповідач,  студент ІІІ курсу Шавлак Павло.

         Студент ІІІ курсу Васильчук Роман розказав про автоматичні коробки передач на авіаційній наземній техніці.

         Студент-випускник Нестеренко Олег підготував доповідь на тему «Автомобіль – це більше, ніж просто машина».

Присутні студенти позитивно і з задоволенням сприймали достатньо цікаву інформацію, життєстверджуюча атмосфера конференції дала поштовх усім ще більш наполегливо працювати над здобуттям нових знань..

         Після закінчення конференції Валерій Вікторович Соболєв подякував усім присутнім, а Тетяна Костянтинівна Лисак  нагородила дипломами  студентів-доповідачів.

 Наприкінці гості оглянули матеріально-технічну базу автомобільних спеціальностей, була проведена екскурсія в музей коледжу. В навчальному аеропорту гостям була представлена авіаційна наземна техніка, на якій студенти мають можливість формувати й поглиблювати професійні навички щодо обраної спеціальності  для підвищення свого рейтингу при працевлаштуванні після закінчення навчання.

Святкування  «Дня автомобіліста і дорожника»

у Слов’янському коледжі Національного авіаційного університету

 

            В останню неділю жовтня в Україні святкують «День автомобіліста і дорожника». Для студентів спеціальностей «Технічне обслуговування засобів механізації і автоматизації в аеропортах» і «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» це свято є професійним, тому до нього студенти старанно готуються кожного року.

            Не став винятком і 2015 рік. Студенти усіх груп автомобільних спеціальностей випустили стінні газети, в яких яскраво поздоровили усіх автомобілістів зі святом, підготували цікаві матеріали про автомобілі та автошляхи, автомобільні історії.

Цікавий зміст цих газет кожної перерви збирав біля них велику кількість бажаючих подивитись, почитати і перечитати  їх ще раз.

            Журі у складі заступника начальника коледжу з навчальної роботи Тетяни Костянтинівни Лисак, методиста коледжу Олени Вікторівни Черськової, викладача української мови та літератури Олени Семенівни Сайфуліної, викладача математики Марини Володимирівни Дзюба уважно проглянули, оцінили зміст й оформлення кожної стінгазети і визначили переможців конкурсу.

            Необхідно зазначити, що в цьому році серед навчальних груп автомобільних спеціальностей був проведений конкурс на краще поздоровлення з «Днем автомобіліста і дорожника». Кожна група підготувала поздоровлення, в  яких з великим задоволенням приймали участь студенти, демонструючи свої яскраві таланти: читали вірші, співали пісні автомобільної тематики і частушки, розігрували цікаві сценки, висловлювали побажання автомобілістам за допомогою мультимедійного екрану. Студенти дуже позитивно сприймали виступи своїх друзів, підтримували оплесками, підспівували пісні. Велику допомогу студентам у підготовці до свята надавав завідувач клубом коледжу Василь Павлович Загнойко.

            Після виступу останньої групи голова журі Тетяна Костянтинівна Лисак підвела підсумки конкурсів на кращу стінну газету і кращі виступи груп студентів. Перше місце посіла яскрава й цікава стінна газета групи 1АТ15. Виступи студентів журі оцінило так:

  • 1 місце посіла група 1А13, де в поздоровленні взяли участь 12 студентів, які читали вірші, розіграли невелику сценку, виконали пісню про спеціальність «Технічне обслуговування засобів механізації і автоматизації в аеропортах», слова до якої склали колишні студенти спеціальності, музику підібрав завідувач клубом коледжу Василь Павлович Загнойко.
  • 2 місце було присуджене групі 1АТ15, студенти якої не тільки читали вірші, а й поздоровляли присутніх у залі автомобілістів за допомогою мультимедійної презентації.
  • 3 місце посіла група 1А14, студенти якою представили «старушок-веселушек», що заспівали частушки автомобільної тематики.

Усі переможці отримали смачні солодкі призи.

Студентів привітав завідувач відділенням автомобільної техніки, технологій та електросвітло-технічного забезпечення польотів, викладач вищої кваліфікаційної категорії, викладач - методист Валерій Вікторович Соболєв, який зазначив, що це свято стало для кожного, хто пов’язав своє життя з автомобільним транспортом, професійним святом. Для того, щоб стати фахівцем у своїй справі, необхідно наполегливо оволодівати знаннями, продовжувати навчання й після закінчення коледжу.

Г.М.Соболєва

 Тиждень циклової комісії Технічного обслуговування, ремонту автомобілів і засобів механізації, автоматизації в аеропортах.

        

 

З 11 по 15 квітня у Відокремленому структурному підрозділі Національного авіаційного університету Слов’янський коледж НАУ  пройшов тиждень циклової комісії Технічного обслуговування, ремонту автомобілів і засобів механізації, автоматизації в аеропортах.

         В рамках проведення цього свята були заплановані і проведені такі заходи

1.Олімпіади зі спеціальних дисциплін

«Теорія і конструкція теплових двигунів», провідний викладач Соболєв В.В.;

«Організація підприємства, технічного обслуговування та використання спецмашин», провідний викладач Соболєва Г.М.;

«Основи технології ремонту автомобілів», провідний викладач Хворост О.Г.

2. Огляд аудиторій, закріплених за групами автомобільних спеціальностей

1А13 – аудиторія Б-14;                  1АТ13 – аудиторія Б-35;     

1А14 – аудиторія Б-13;                  1АТ14 – аудиторія Б-21;

1А15 – аудиторія Б-11;                  1АТ15 – аудиторія Б-39;

1АТ(о)15 – аудиторія Б-33.

3. Проведення конкурсу на кращу стіннівку, присвячену обраній спеціальності.

Студенти усіх груп автомобільних спеціальностей відповідально поставилися до запланованих заходів: ще і ще раз повторювали навчальний матеріал спеціальних дисциплін, з задоволенням працювали над стіннівками, прибирали та прикрашали аудиторії.

Переможцями олімпіад стали:

  • З дисципліни «Теорія і конструкція теплових двигунів»

1 місце – Сергієнко Владислав Олегович, група 1А13;

2 місце – Погорєлов Олександр Олексійович, Софронов Олександр Сергійович, Шилов Денис Олександрович, 1А13;

3 місце – Кроливець Станіслав Анатолійович, Павлищев Антон Олександрович.

  • З дисципліни «Організація підприємства, технічного обслуговування та використання спецмашин»

1 місце – Нестеренко Олег Олегович, група 1А13;

2 місце – Можаров Ігор Вікторович, група 1А13;

3 місце – Третинников Ігор Олекандрович, група 1А13;

  • «Основи технології ремонту автомобілів»

1 місце – Резніков Дмитро Васильович, група 1АТ13;

2 місце – Крамаренко Ярослав Олександрович, група 1АТ13.

Стан аудиторій, закріплених за групами автомобільних спеціальностей, перевіряла комісія у складі заступника начальника коледжу з навчальної роботи Т.К.Лисак і методист коледжу О.В.Черскова. Почесні місця були розподілені таким чином

1 місце – аудиторія Б-14, що закріплена за групою 1А13;

2 місце – аудиторія Б-13, що закріплена за групою 1А14 і аудиторія Б-39, що закріплена за групою 1АТ15;

3 місце – аудиторія Б-11, що закріплена за групою 1А15 і аудиторія Б-21, що закріплена за групою 1АТ14.

Ця ж поважна комісія проглянула усі стіннівки й визначила переможців. Ними стали:

1 місце – група 1А13;

2 місце – група 1АТ14;

3 місце – група 1А14 і 1АТ13.

На загальній класній годині, яка була проведена у середу, 20 квітня, завідуючий відділення Соболєв В.В. вручив переможцям олімпіад і конкурсів почесні грамоти.

Сподіваємось, що подібні заходи будуть спонукати студентів не тільки приділяти більшу увагу навчанню, але й більш дбайливо відноситися до матеріально-технічної бази спеціальності, пишатися обраною спеціальністю.

Соболєва Г.М., спеціаліст вищої категорії, викладач-методист

       

Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0